Habibi & Cats

Habibi & Cats

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 269]

Pulpa pomidorowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Uniwersalna miazga ze świeżych pomidorów - naturalny i zdrowy półprodukt, dzięki któremu błyskawicznie powstanie zupa, sok czy sos.

Pulpa pomidorowa

Składniki:

Pulpa pomidorowa

 

Sposób przygotowania:

Pulpa pomidorowa
Pomidory wybrać dojrzałe i aromatyczne (koniecznie gruntowe) - mogą być miękkie. Umyć, przełożyć do garnka i zalać wrzątkiem. Pozostawić na kilka minut, a następnie odcedzić i zahartować zimną wodą. Obrać ze skórki i pokroić w mniejsze kawałki - porcjami przekładać do kielicha blendera i miksować.

Gotową miazgę pomidorową można przecedzić przez sito, aby oddzielić pestki, ale nie jest to konieczne.

Doprawić solą i cukrem do smaku,napełnić słoiki i zapasteryzować.