2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1493]

Puree z dyni hokkaido

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 15

Puree z dyni to świetny dodatek do serników, babeczek, czy nawet gnocchi, polecam w sezonie zrobić, za wekować lub zamrozić i cieszyć się jej smakiem cały rok!

Puree z dyni hokkaido

Składniki:

Puree z dyni hokkaido

 

Sposób przygotowania:

Puree z dyni hokkaido

ETAP 1:

Dynię myjemy, kroimy na połowę, wydrążamy nasiona, kroimy ją na grubsze plastry, układamy w naczyniu żaroodpornym, przykrywamy folią aluminiową, wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 50 minut w temp 180*c.Miękkość sprawdzamy drewnianym patyczkiem jeśli jest dobra patyczek powinien wchodzić bez problemu.
Po upieczeniu lekko studzimy i ściągamy z niej skórkę, umieszczamy w naczyniu i jeszcze ciepłą , miksujemy blenderem na mus.
Gotowy przechowujemy do 3 dni w lodówce lub mrozimy.


Tagi:

dynia