Puree z kasztanów

  • 8
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

gładkie i aksamitne puree z kasztanów

Puree z kasztanów

Składniki:

Puree z kasztanów

 

  • 275 g wywaru warzywnego
  • 500 gram gotowanych kasztanów z puszki
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 25 gram masła
  • 2 łyżki śmietany

Sposób przygotowania:

Puree z kasztanów
Do garnka wlałam wywar warzywny i podgrzewałam na wolnym ogniu.W między czasie podgrzewania  słodkie kasztany osączyłam z zalewy i wrzuciłam do garnka z wywarem.Przykryłam pokrywką i gotowałam 4 minuty.Kasztany wyłowiłam z garnka  i utłukłam z masłem.Dodałam je znów do wywaru .Ciągle mieszając dodawałam po łyżce śmietany.Przełożyłam na półmisek.Wierzch ozdobiłam szczypiorkiem posiekanym.