Sposób przygotowania:
Puszyste czekoladowe pancakesy
Do naczynia wlałam 200 ml mleka, wsypałam 2 łyżeczki kakao i wymieszałam (tak, aby powstało mleko czekoladowe ale można też dać gotowe). Do miski wbiłam jajka, wlałam mleko czekoladowe i zwykłe. Roztrzepałam. Następnie dodałam mąkę pszenną, proszek do pieczenia, cukier puder i szczyptę soli. Masło przełożyłam do rondelka, rozpuściłam. Dodałam do masy naleśnikowej i dokładnie połączyłam. Na koniec dodałam wodę gazowaną i resztę kakao (3 łyżeczki). Pancakesy smażyć na nagrzanej suchej patelni lub posmarowanej odrobiną oleju na złoty kolor (można też najpierw wylać ciasto naleśnikowe na patelnię formując oczy i usta, podsmażyć i wylać ciasto, wtedy naleśniki będą z uśmieszkiem). Pancakesy przekładamy na talerz. Możemy podawać z owocami, bitą śmietaną lub po prostu oprószone cukrem pudrem. Smacznego :)
mysza75
julcia12437
Są b. dobre :) Napisz jak Ci wyszły :)