szpileczka

szpileczka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1249]

Puszyste grzanki w jajku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Proste grzanki w jajku na codzień i od święta.

Puszyste grzanki w jajku Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Puszyste grzanki w jajku

 

  • 2 kromki chleba ( u mnie graham, może być pszenny lub tostowy)
  • 1 jajko
  • keczup
  • oliwa

 

Sposób przygotowania:

Puszyste grzanki w jajku
Na talerz rozbijamy jajko i roztrzepujemy widelcem. Kromki chleba moczymy w jajku z obu stron. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy i smażymy na niej grzanki. Gdy jajko się zetnie przewracamy na drugą stronę i smażymy na złoty kolor. Najlepiej smakują z keczupem.
Puszyste grzanki w jajku
Składniki to chleb, jajko, oliwa i keczup - to wszystko.
Puszyste grzanki w jajku
Każdą kromkę moczymy w jajku z obu stron i smażymy.

Tagi:

jajko chleb jajka