nasturella

nasturella

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 236]

Puszyste pancakes z jagodami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Szybkie i przepyszne pancakes z jagodami, najlepsze na śniadanie polane miodem i podane z kawą :) mniaaam

Puszyste pancakes z jagodami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Puszyste pancakes z jagodami

 

  • szklanka jagód
  • szklanka maślanki
  • szklanka mąki
  • 2 - 3 łyżki cukru
  • szczypta soli
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • łyżka oleju
  • 2 jajka

Sposób przygotowania:

Puszyste pancakes z jagodami
Mąkę przesiewamy do miski i dodajemy wszystkie suche składniki (cukier - w zależności jak słodkie lubimy, sól, proszek do pieczenia) i dokładnie mieszamy. W osobnej misce mieszamy składniki mokre tj., maślanka, olej, jajka. Delikatnie łączymy składniki mokre z suchymi -- mieszamy tylko do połączenia się składników. Dodajemy jagody i delikatnie mieszamy. Patelnię smarujemy oliwą (lub bez w wersji beztłuszczowej) i nakładamy placuszki. Smażymy kilka minut z jednej i z drugiej strony. Gotowe :)
Puszyste pancakes z jagodami
W misce łączymy składniki mokre (maślanka, jajka,olej)
Puszyste pancakes z jagodami
Mieszamy ze składnikami suchymi (mąka,sól, cukier, proszek do pieczenia)
Puszyste pancakes z jagodami
Mieszamy składniki mokre z suchymi i dodajemy jagody
Puszyste pancakes z jagodami
Smażymy placki po kilka minut z każdej strony

Tagi:

jajko jajka