Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Książka Kucharska: 101 pomysłów na kalarepkę

Puszysty sos kalarepkowy :

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Doskonały np. do jajek na twardo i młodych ziemniaków

Puszysty sos  kalarepkowy : Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Puszysty sos kalarepkowy :

 

  • 1/2 dużej kalarepki
  • 2 łyżki masła
  • szczypta soli
  • szczypta cukru
  • 1,5 szklanki wody
  • 3 łyżki śmietanki do kawy
  • 3 łyżki pokrojonego koperku

 

Sposób przygotowania:

Puszysty sos kalarepkowy :
Obrać kalarepkę i pokroić w kostkę . Zalać wodą .Dodać szczyptę soli , cukru i masło. Gotować 20 minut . Wsypać śmietankę .Zmiksować w malakserze na puszysty krem . Podawać posypując sos już na talerzu koprem .
Puszysty sos  kalarepkowy :
Etap 1
Puszysty sos  kalarepkowy :
Etap 2
Puszysty sos  kalarepkowy :
Etap 3
Puszysty sos  kalarepkowy :
Etap 4

Tagi:

kawa