BOSIAS

BOSIAS

Szef Kuchni
[Przepisów: 52]

Pychota jogurtowo-kokosowa

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Dla smakoszy wiorkow kokosowych nie ma nic lepszego. a w dodatku tanie i szybkie.

Pychota jogurtowo-kokosowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pychota jogurtowo-kokosowa

 

  • Skladniki na kruszonke: 3 szkl maki tortowej,
  • 1/2 szkl cukru,
  • 2 lyzeczki proszku do pieczenia,
  • 5 zoltek,
  • 200 g margaryny
  • Na mase jogurtowo- kokosowa:
  • 500g jogurtu brzoskwinowego lub ananasowego,
  • 1/2 szkl cukru 1 lyzeczka proszku do pieczenia,
  • 5 bialek na piane,
  • 1 budyn waniliowy lub smietankowy,
  • 200g wiorkow kokosowych

Sposób przygotowania:

Pychota jogurtowo-kokosowa
Zrobic kruszonke: Wsypac make tortowa do miski, nastepnie oddzielic zoltka od bialek, zoltka dodac do maki , nastepnie dodac proszek do pieczenia, cukier, margaryne i wyrabiac kruszonke. Podzielic kruszonke na dwie czesci, jedna wylozyc na blache wysmarowana tluszczem, Nastepnie ubic piane z bialek, a w drugiej wiekszej misce dodac do siebie jogurt brzoskwiniowy, proszek do pieczenia, cukier, budyn. Zmiksowac,, gdy skladniki sie polacza dodac wiorki kokosow a nastepnie delikatnie ubita piane z bialek.Mase wylozyc na kruszonke, i posypac reszta kruszonki po wierzchu. Piec w temp. 200 st. ok 50 min.na zloty kolor. Dowolnie udekorowac. Smacznego!!
Pychota jogurtowo-kokosowa
Tak robilam kruszonke na [pocztku ugniatalam a potem lekko sie podsypuje zeby sie nie sklejalo.
Pychota jogurtowo-kokosowa
Tak wygladaa na blaszce wysmarowanej tluszczem opierwsza czesc kruszonki.
Pychota jogurtowo-kokosowa
Dodalam jogurt brzoskwiniowy , budyn waniliowy, proszek do pieczenia i cukier.
Pychota jogurtowo-kokosowa
Na koniec ubilam piane z bialek. i dodalam do wymieszanej masy jogutowo kokosowej.

Tagi:

pychota mak