Sposób przygotowania:
Pyszna pianka malinowa
Z malin urwać ogonki, a następnie bardzo dokładnie umyć je ( kilka malin najlepiej odłożyć do dekoracji). Umyte maliny bardzo dobrze zmiksować za pomocą blendera. Z połówki cytryny wycisnąć sok. Świeżo wyciśnięty sok z cytryny dodać do zmiksowanych malin. Do malin dodać również mleko oraz cukier puder i całość dobrze wymieszać. Schłodzoną śmietanę ubić bardzo dokładnie na sztywno. Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości ciepłej wody. Ubitą na sztywno śmietanę ostrożnie połączyć z żelatyną i dodać całość do masy malinowej. Całość bardzo dokładnie, ale ostrożnie wymieszać. Do formy wsadzić zrobioną masę malinową i odłożyć do lodówki. Czekać, aż masa stężeje, a następnie wyciągnąć ją z foremki i udekorować wcześniej odstawionymi malinami.