Sposób przygotowania:
Pyszna sałatka Ewy
Pora obrać, umyć, przekroić wzdłuż na pół i na cienkie półplasterki. Mięso z udek oddzielić od kości, pokroić w kosteczkę. Ja przedtem zdejmuję z nich skórę. Selera przełożyć na sitko i dokładnie odcisnąć go z zalewy (najwygodniej łyżką). Kukurydzę osączyć z zalewy. Ananasa wyjąć z syropu, osączyć i pokroić w mniejsze cząsteczki. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać ze skorupek i pokroić w kosteczkę. W przezroczystej salaterce ułożyć warstwami po kolei: pora, mięso kurczaka, selera, kukurydzę i ananasa. Wyrównać powierzchnię i posmarować majonezem. Całość posypać po wierzchu pokrojonymi jajkami. Odstawić w chłodne miejsce do połączenia się smaków. Sałatkę można również wymieszać, jest wówczas wygodniejsza do jedzenia.