Sposób przygotowania:
Pyszna tofucznica
Na patelni rozgrzewam oliwę, wrzucam pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Szynkę kroję w paseczki i wrzucam do zeszklonej cebuli i chwilę smażę.
Pomidory sparzam, obieram ze skórki, kroję na mniejsze kawałki i wrzucam na patelnię. Smażę kilka chwil, mieszając.
Po tym czasie wkruszam tofu. Przyprawiam solą i pieprzem, dodaję odrobinkę kurkumy. Fajnie zabarwia tofu na żółto i przypomina w wyglądzie prawdziwą jajecznicę :-)
Gotowe wykładam na talerz i posypuję szczypiorkiem.
Pomidory sparzam, obieram ze skórki, kroję na mniejsze kawałki i wrzucam na patelnię. Smażę kilka chwil, mieszając.
Po tym czasie wkruszam tofu. Przyprawiam solą i pieprzem, dodaję odrobinkę kurkumy. Fajnie zabarwia tofu na żółto i przypomina w wyglądzie prawdziwą jajecznicę :-)
Gotowe wykładam na talerz i posypuję szczypiorkiem.