AniaHania

AniaHania

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 131]

Pyszna tofucznica

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 18

Zawsze mnie ciekawiło jak smakuje tofu. W końcu postanowiłam się przekonać. Oczywiście samo bez przyrządzania smakuje jak podeszwa od buta, ale jak się je usmaży to jest przepyszne. Tofucznica skradła moje serce. Idealny pomysł na śniadanie.

Pyszna tofucznica

Składniki:

Pyszna tofucznica

 

  • 1 cebula
  • 1 duży pomidor
  • kilka plasterków szynki
  • oliwa
  • opakowanie tofu
  • sól, pieprz, odrobina kurkumy

Sposób przygotowania:

Pyszna tofucznica
Na patelni rozgrzewam oliwę, wrzucam pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Szynkę kroję w paseczki i wrzucam do zeszklonej cebuli i chwilę smażę.

Pomidory sparzam, obieram ze skórki, kroję na mniejsze kawałki i wrzucam na patelnię. Smażę kilka chwil, mieszając.

Po tym czasie wkruszam tofu. Przyprawiam solą i pieprzem, dodaję odrobinkę kurkumy. Fajnie zabarwia tofu na żółto i przypomina w wyglądzie prawdziwą jajecznicę :-)

Gotowe wykładam na talerz i posypuję szczypiorkiem. 

Tagi:

danie tofu