Marco Ghia

Marco Ghia

Starszy Kucharz
[Przepisów: 10]

Ośmiornica z papryką

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 19

Czas na oryginalne danie! Ośmiornica z papryką z pewnością będzie smakowała Twoim gościom! Wypróbuj przepis, koniecznie!

Ośmiornica z papryką

Składniki:

Ośmiornica z papryką

 

  • ośmiornica o wadze 1 kg

 

 

 

 

  • seler naciowy

 

  • białe wino

 

  • oliwa extra vergine

 

 

  • peperoncino

 

Sposób przygotowania:

Ośmiornica z papryką
Wszystkie warzywa grubo kroimy i podsmażamy w formie do pieczenia. Zalewamy białym winem, dodajemy ośmiornicę i zakrywamy pomidorami. W

Wkładamy na 2 godziny do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika. Co pół godziny przekręcamy ośmiornicę na drugą stronę. Danie podajemy na gorąco z sosem.

Więcej przepisów na www.akademiakulinarnawhirlpool.pl