Sposób przygotowania:
Jajecznica z komosą i śląską
Duży pęczek młodej komosy zalewamy wrzątkiem i dosypujemy szczyptę soli, przykrywamy pokrywką i zostawiamy na 20 min. Następnie komosę odsączamy z wody i kroimy na drobno.
Na patelni podsmażamy pokrojoną kiełbaskę śląską. W tym czasie rozbijamy jajka, do nich dodajemy pokrojony szczypiorek i szczyptę soli oraz wodę.
Kiedy kiełbasa się ładnie zarumieni, dodajemy komosę i pokrojony seler naciowy oraz 2 łyżki masła i przykrywamy na około 5 minut od czasu do czasu mieszając.
Na koniec wlewamy jajka ze szczypiorkiem oraz odrobiną wody. Podajemy zaraz po przygotowaniu.
Na patelni podsmażamy pokrojoną kiełbaskę śląską. W tym czasie rozbijamy jajka, do nich dodajemy pokrojony szczypiorek i szczyptę soli oraz wodę.
Kiedy kiełbasa się ładnie zarumieni, dodajemy komosę i pokrojony seler naciowy oraz 2 łyżki masła i przykrywamy na około 5 minut od czasu do czasu mieszając.
Na koniec wlewamy jajka ze szczypiorkiem oraz odrobiną wody. Podajemy zaraz po przygotowaniu.