Sposób przygotowania:
Pyszne kolorowe ciasteczka
Aby powstały nasze ciasteczka zaczynamy od zrobienia rozczynu. Robimy rozczyn- do miski wlewamy ciepłe mleko mieszamy je z drożdżami dodajemy cukier ok 2 łyżki -mieszamy i posypujemy mąką. Rozczyn odstawiamy do wyrośnięcia. W dużej misce siekamy margarynę z mąką jak na ciasto kruche. dodajemy resztę cukru i jajko- siekamy. Następnie dodajemy rozczyn i wyrabiamy ciasto. Ciasto zawijamy w folię spożywczą i odstawiamy do lodówki do wyrośnięcia na ok 40 min. Po tym czasie wyciągamy ciasto. Dzielimy je na 4 części i rozwałkowujemy każdą część oddzielnie . Wycinamy kółka. Wciskamy w ciasteczka kolorowe cukiereczki. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na ok 15-20 min. Ciasteczka są gotowe.
zbysiowa