Sposób przygotowania:
Pyszne kuleczki z bułek zapiekane
Bułki namaczamy w wodzie. Wyciskamy z wody i dodajemy do mięsa mielonego . mieszamy ( najlepiej rękoma ) . Cebulkę obieramy i podsmażamy, dodajemy do bułki i mięsa mielonego. Drobno siekamy pietruszkę oraz szczypiorek i również dodajemy do mięsa mielonego. posypujemy przyprawą do mielonych, doprawiamy solą oraz pieprzem. Dodajemy 2 łyżki oleju. Wszystkie składniki dokłądnie ze sobą mieszamy. Ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach i mieszamy łyżka wszystkie produkty. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Z masy mięsno bułczanej tworzymy kulki ( mniej więcej jak na pulpeciki ) .Blachę wykładamy papierem do pieczenia i na blaszkę układamy w niewielkich odstępach nasze kulki.Pieczemy je ok 20- 25 minut. Kuleczki są świetnym dodatkiem do zup oraz do sosów typu czosnkowy. Ostatnio robiłam takie do spaghetii ;) Okazało się strzałem w dziesiątkę :)