Sposób przygotowania:
pyszne ,mniam' po mojemu.
Robimy galaretki. Następnie banana kroimy na kawałki a następnie jeszcze raz na kawałki. Następnym krokiem jest rozgniatanie orzeszków na kawałeczki. Później robimy bitą śmietanę: Do tego będziemy potrzebowali: - 400ml śmietany 30% lub jeśli nie mamy to może być 36% - 2-3 płaskie łyżki zwykłego cukru lub cukru pudru, - 1 łyżeczka cukru waniliowego lub kilka kropel aromatu waniliowego, - ½ łyżeczki soku z cytryny. Sposób przygotowania Śmietanę trzeba mocno schłodzić w lodówce, następnie śmietanę przelewamy do miski i zaczynamy ubijać trzepaczką albo mikserem. Kiedy śmietana zgęstnieje dodajemy pozostałe składniki, następnie ubijamy na sztywno śmietanę i gotowe ;) Co dalej? Galaretkę z czarnej porzeczki wkładamy do tak zwanego dekoratora do tortów czyli taki przyrząd do którego wkładamy masę to tortów, następnie galaretkę wciskamy w miseczkę w której chcemy mieć deser potem kładziemy bitą śmietanę, następnie robimy tak z drugą galaretką i kładziemy bitą śmietanę następnie banany bitą śmietanę i posypujemy orzeszkami. Dziękuje bardzo :D