Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Pyszny kurczak po tajsku wg Konczi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Pyszny kurczak po tajsku podany z warzywami chińskimi i makaronem ryżowym

Pyszny kurczak po tajsku wg Konczi Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pyszny kurczak po tajsku wg Konczi

 

  • 2 piersi z kurczaka
  • 2 łyżki sosu sojowego ciemnego
  • 1 łyżeczka imbiru
  • sól morska do smaku
  • pieprz kolorowy młynek do smaku
  • 300 g warzyw chińskich
  • makaron ryżowy
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Pyszny kurczak po tajsku wg Konczi
Makaron ryżowy zalewamy wrzącą wodą, przykrywamy i odstawiamy na około 3-5 minuty (dokładny przepis dla każdego makaronu na opakowaniu), warzywa chińskie wrzucamy do woka i podduszamy przez kilka minut na niewielkiej ilości oleju. Kurczaka kroimy w paski, do miseczki wlewamy sos sojowy, dodajemy imbir oraz pieprz i sól, w powstałej marynacie obtaczamy kurczaka i pozostawiamy na około godzinę, następnie nabijamy go na szpatułki do szaszłyków i smażymy na oleju na złoty kolor z każdej strony, Na talerzu układamy porcję warzyw następnie porcję makaronu i upieczonego kurczaka.
Pyszny kurczak po tajsku wg Konczi
kurczaka kroimy w paski i obtaczamy w marynacie
Pyszny kurczak po tajsku wg Konczi
kurczaka nabijamy na patyczki do szaszłyków
Pyszny kurczak po tajsku wg Konczi
kurczaka smażymy na złoty kolor na oleju
Pyszny kurczak po tajsku wg Konczi
warzywa wrzucamy do woka i podduszamy kilka minut