Mienta

Mienta

Szef Kuchni
[Przepisów: 24]

Quesadille z chili i pomidorem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Przepis na podstawie jednego z mojej ulubionej książki :) Wzbogaciłam go od siebie w bazylię i szczypiorek. Polecam :)

Quesadille z chili i pomidorem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Quesadille z chili i pomidorem

 

  • 4 tortille
  • 1 pomidor drobno posiekany
  • starty ser żółty
  • pokrojona papryczka chili
  • łyżka posiekanej kolendry
  • szczypiorek
  • bazylia

 

Sposób przygotowania:

Quesadille z chili i pomidorem
Rozgrzać piekarnik do temperatury 100 stopni. Na dwóch tortillach rozłożyć pomidory, ser papryczki i przyprawy. Przykryć pozostałymi tortillami i delikatnie spłaszczyć. Rozgrzać dużą patelnię i pojedynczo smażyć quesadille, aż obie strony staną się jasnobrązowe a ser się rozpuści (ok 2 minuty z każdej strony). Przenieść je na blachę i do piekarnika aby nie stygły podczas smażenia kolejnych. Po przygotowaniu wszystkich pokroić każdą na ćwiartki. Podawać ze śmietaną. Smacznego :)
Quesadille z chili i pomidorem
Na dwóch tortillach rozłożyć pomidory, ser papryczki i przyprawy.
Quesadille z chili i pomidorem
Pokrojone na ćwiartki, podawać ze śmietaną, smacznego