Rabarbarowy kisiel do picia

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Sezon na rabarbar w pełni, więc pokusiło mnie, by przygotować kisiel do picia, który robiła nam mama gdy byliśmy mali.

Rabarbarowy kisiel do picia

Składniki:

Rabarbarowy kisiel do picia

 

Sposób przygotowania:

Rabarbarowy kisiel do picia
Rabarbar myjemy, obieramy i kroimy w ok. centymetrowe kawałki. Wrzucamy do garnka i zalewamy wodą. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy ok. 5 minut. W szklance rozprowadzamy mąkę ziemniaczaną z niewielką ilością wody. Cały czas mieszając dolewamy zawiesinę do garnka z gotującym się rabarbarem. Zagotowujemy, a następnie dodajemy cukier do smaku.

Pijemy ciepły lub zimny.