Ineczka

Ineczka

Kucharz
[Przepisów: 10]

Racuchy drożdżowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Zawsze robię podwójną porcję

Racuchy drożdżowe

Składniki:

Racuchy drożdżowe

 

  • 1 1/2 szkl.mąki
  • 3 dag, drożdży
  • 3 jajka
  • 3 łyżki cukru
  • 1/2 szkl.mleka
  • 1 łyżka stopionego masła

Sposób przygotowania:

Racuchy drożdżowe
Drożdże rozczynic z 1 łyżeczką cukru, łyżką mąki i łyżeczką mleka.Odstawic do wyrośnięcia. Jajka rozbic lekko z cukrem.Wymieszac wszystkie składniki.Ponownie odstawic do wyrośnięcia. Kłaśc łyżką na rozgrzany tłuszcz,smażyc na małym ogniu.Posypac cukrem pudrem.

Tagi:

jajko jajka