reanja

reanja

Złoty Ekspert
[Przepisów: 671]

Racuchy jaglane z owocami

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Pyszne, chrupiące racuszki, które możemy podaż zarówno na śniadanie, obiad czy kolację

Racuchy jaglane z owocami

Składniki:

Racuchy jaglane z owocami

 

  • Składniki:

 

  • Placki

 

  • szklanka mąki jaglane ( pełna)

 

 

 

  • 1/2 łyżeczka proszku do pieczenia

 

  • 2 łyżki cukru

 

 

 

  • Dodatkowo

 

  • serek homogenizowany lub twaróg

 

 

  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Racuchy jaglane z owocami
Masło roztapiamy i studzimy. Brzoskwinię wkładamy na chwilę do wrzątku, potem do zimnej wody i obieramy ze skórki, Wyciągamy pestkę, a miąższ bardzo drobno kroimy Jajka rozbijamy i oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy z szczyptą soli na sztywno. Żółtka ucieramy z cukrem, dodajemy mleko, mąkę i proszek do pieczenia. Dokładne mieszamy. Dodajemy brzoskwinię i białka- teraz juz mieszamy delikatnie. Smażymy na ciepłym oleju na małym ogniu , na rumiano. Podajemy posmarowane serkiem i polane musem z jagód

Tagi:

jajko jajka