Sposób przygotowania:
Racuchy jaglane z owocami
Masło roztapiamy i studzimy. Brzoskwinię wkładamy na chwilę do wrzątku, potem do zimnej wody i obieramy ze skórki, Wyciągamy pestkę, a miąższ bardzo drobno kroimy Jajka rozbijamy i oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy z szczyptą soli na sztywno. Żółtka ucieramy z cukrem, dodajemy mleko, mąkę i proszek do pieczenia. Dokładne mieszamy. Dodajemy brzoskwinię i białka- teraz juz mieszamy delikatnie. Smażymy na ciepłym oleju na małym ogniu , na rumiano. Podajemy posmarowane serkiem i polane musem z jagód
Ela Dz
jaNina
Gdzie kupujesz mąkę jaglaną?
reanja
W małej sieci rodzinnej, ale powinny byż z zdrową żywnościa- albo nie co taniej można zmielić kaszę w młynku do kawy:)
reanja
Dzięki Elu, a racuszki polecam:)