Sposób przygotowania:
Racuchy jogurtowe z dżemem
Zmiksować mokre składniki-jogurt,jajko,olej. Dodać mąkę,proszek do pieczenia,sól i cukier i razem połączyć. Smażyć najlepiej na patelni teflonowej ,cieniutko posmarowanej (najlepiej pędzelkiem silikonowym) olejem, tylko przed smażeniem pierwszej porcji.
Przed smażeniem kolejnej już nie trzeba smarować. Porcje nakładać łyżką,zostawiać odstęp ,gdyż placki urosną. Po ok.2 minutach przewrócić na drugą stronę i dosmażyć. Ja podałam swoje z dżemem,który zrobiłam z malin,jagód i jabłek z dżemixem. Smak przepyszny.
Oczywiście dżem lub nałożenie można dowolnie wybrać. Jest to porcja dla jednej osoby.
Przed smażeniem kolejnej już nie trzeba smarować. Porcje nakładać łyżką,zostawiać odstęp ,gdyż placki urosną. Po ok.2 minutach przewrócić na drugą stronę i dosmażyć. Ja podałam swoje z dżemem,który zrobiłam z malin,jagód i jabłek z dżemixem. Smak przepyszny.
Oczywiście dżem lub nałożenie można dowolnie wybrać. Jest to porcja dla jednej osoby.
Magdalena88
Jagodowa