madi356

madi356

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 494]

Racuchy jogurtowe z sosem z kiwi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Smaczne i szybkie w przygotowaniu racuszki.

Racuchy jogurtowe z sosem z kiwi Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Racuchy jogurtowe z sosem z kiwi

 

Sposób przygotowania:

Racuchy jogurtowe z sosem z kiwi
Mąkę, jogurt naturalny, jajka, mleko oraz proszek do pieczenia łączymy ze sobą w misce. Miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji ciasta. Następnie na patelni rozgrzewamy tłuszcz. Łyżką nakładamy porcję ciasta, tworząc niewielkie racuszki. Smażymy z obydwu stron na złoty kolor. Po usmażeniu racuchy osączamy na papierowym ręczniku. Kiwi obieramy, wkładamy do blendera, dodajemy 2 łyżki cukru, całość razem miksujemy. Następnie racuchy układamy na talerzu, polewamy sosem z kiwi. Smacznego:)
Racuchy jogurtowe z sosem z kiwi
Wszystkie składniki ciasta łaczymy ze sobą.
Racuchy jogurtowe z sosem z kiwi
Na rozgrzanym tłuszczu smażymy niewielkie placuszki.
Racuchy jogurtowe z sosem z kiwi
Racuszki smażymy z obydwu stron na złoty kolor.

Tagi:

jajko jajka