Sposób przygotowania:
Racuchy kokosowe z brzoskwiniami :
Żółtka zmieszać ze śmietaną , proszkiem do pieczenia, aromatem waniliowym , mąką , szczyptą soli , wiórkami kokosowymi . Dodać ubitą z cukrem pianę z białek . Wymieszać. Włożyć odsączone i pokrojone w paseczki brzoskwinie .Delikatnie zamieszać. Na patelni rozgrzać olej. Kłaść łyżką porcje ciasta i smażyć na rumiano z obu stron . Podawać posypane cukrem, wiórkami kokosowymi ( mogą być barwione ) i udekorowane pozostałymi brzoskwiniami .
Osobno podać bitą śmietanę .
Ja dodaję aromat waniliowy ( nie olejek ), ale jak ktoś nie ma to można dać cukier waniliowy .
Osobno podać bitą śmietanę .
Ja dodaję aromat waniliowy ( nie olejek ), ale jak ktoś nie ma to można dać cukier waniliowy .
Natala1210
eli_555
Mirka227
5!
Babciagramolka
To nie tak .Pomysły na te wszystkie dania powstawały przez 27 lat mojego samodzielnego kucharzenia , a przedtem gotowała przecież Mama , Babcia , Prababcia . Ja je tylko teraz gotuję , spisuję , robię zdjęcia . Pewnie że czasem powstają nowe inspiracje bo pojawiają się nowe składniki - a gotować lubię i mam siedząc w domu na to czas .