Noruas

Noruas

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 549]

Racuchy mojej mamy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Takie racuchy towarzyszyły mi w każdy tłusty czwartek więc teraz na swoim robię dokładnie takie same i polecam je innym

Racuchy mojej mamy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Racuchy mojej mamy

 

  • 3-4 serki waniliowe
  • około 2 szklanki mąki
  • 2-3 jajka
  • 3 łyżki cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Racuchy mojej mamy
W rondelku rozgrzewamy olej (ma być go sporo, żeby można było smażyć na głębokim oleju). Wszystko składniki nakładamy do miski (serek, mąkę, jajka, cukier i proszek do mieszenia), a następnie mieszamy za pomocą miksera. Nakładamy łyżką na wrzący olej, żeby łatwo ciasto odchodziło od łyżki, trzeba zamoczyć łyżkę w wodzie. Następnie sprawdzamy czy ciast w środku nie jest surowe poprzez nakłucie patyczkiem. Wyjmujemy, nakładamy na talerz, nadmiar oleju odsączamy ręcznikiem papierowym.
Racuchy mojej mamy
Mieszamy mikserem wszystkie składniki na jednolitą masę
Racuchy mojej mamy
Podgrzewamy olej by był wrzący w rondelu
Racuchy mojej mamy
Ciasto ma być jednolicie gładkie i wtedy nakładamy je na olej
Racuchy mojej mamy
Powinny powstać kształty które powiększą się na oleju

Tagi:

jajko jajka