truskawka77

truskawka77

Kucharz
[Przepisów: 23]

Racuchy ryżowe

  • 7
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 12

Racuchy ryżowe są łatwe,a ich smak doskonały...

Racuchy ryżowe

Składniki:

Racuchy ryżowe

 

Sposób przygotowania:

Racuchy ryżowe
Ryż gotujemy i mieszamy z żółtkami,cukrem,cukrem waniliowym,mlekiem i mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia.Białka ubijamy na sztywną pianę i delikatnie łączymy z masą ryżową.Dodajemy szczyptę soli.Na patelnię z rozgrzanym olejem nakładamy łyżką nieduże placki i smażymy na złoty kolor,tak samo jak placki ziemniaczane.Racuchy ryżowe podajemy od razu po usmażeniu, z dżemem,powidłami lub posypane cukrem pudrem.Smacznego!

Tagi:

ryż jajko jajka