angelusia

angelusia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 85]

Racuchy wg angelusi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pyszne i szybkie racuszki

Racuchy wg angelusi

Składniki:

Racuchy wg angelusi

 

  • 0,5 kg mąki
  • 1 jabłko
  • 2 łyżki cukru
  • pół paczki drożdży
  • 2 jaja
  • 2 szklanki mleka
  • olej do smażenia
  • cukier puder do posypania

Sposób przygotowania:

Racuchy wg angelusi
Jabłko ucieramy. Mąkę, cukier, drożdże, jaja , mleko i jabłko dokładnie i powoli mieszamy. Na patelnie wlewamy olej, kiedy będzie dobrze rozgrzany łyżką nalewamy ostrożnie ciasto ( powinien powstać racuch wielkości pomarańczy), smażymy na złoty kolor na wolnym ogniu. Osuszamy po usmażeniu racuchy na ręczniku papierowym. Kiedy wystygną posypujemy cukrem pudrem.