Sposób przygotowania:
Racuchy z brzoskwiniami
Mąkę, cukier, otreby, proszek do pieczenia i sól wsypujemy do miski. Dodajemy
jajko, mleko i 2 łyżki serka waniliowego. Mieszamy mikserem na gładką
masę.
Brzoskwinię myjemy, obieramy i kroimy na małe cząstki. Dodajemy do masy i mieszamy
łyżką. Rozgrzewamy olej na patelni i smażymy małe placuszki nakładając łyżką ciasto na patelnię. Zdejmujemy z patelni na papierowy ręcznik i po odsączeniu
układamy na talerze.Resztę serka waniliowego mieszamy z dżemem
brzoskwiniowym i polewamy nim racuchy, następnie posypujemy kawałkiem startej
gorzkiej czekolady.
jajko, mleko i 2 łyżki serka waniliowego. Mieszamy mikserem na gładką
masę.
Brzoskwinię myjemy, obieramy i kroimy na małe cząstki. Dodajemy do masy i mieszamy
łyżką. Rozgrzewamy olej na patelni i smażymy małe placuszki nakładając łyżką ciasto na patelnię. Zdejmujemy z patelni na papierowy ręcznik i po odsączeniu
układamy na talerze.Resztę serka waniliowego mieszamy z dżemem
brzoskwiniowym i polewamy nim racuchy, następnie posypujemy kawałkiem startej
gorzkiej czekolady.