lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Racuchy z jabłkami i konfiturą malinową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Jaki pyszne racuchy wyszły na śniadanko dla mojej córci

Racuchy z jabłkami i konfiturą malinową Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Racuchy z jabłkami i konfiturą malinową

 

  • 400 gram mąki
  • proszek do pieczenia 2 łyżeczki
  • jabłka 4 obrane i starte na tarce na wiórki
  • mleko 1 szklanka
  • oranżada biała i szklanka
  • cukier 200 gram
  • jajka 2 sztuki
  • konfitura malinowa 100 gram
  • olej

Sposób przygotowania:

Racuchy z jabłkami i konfiturą malinową
Jajka zmiksowałam z cukrem dodałam mleko i oranżadę delikatnie rozmieszałam .Dodałam mąkę z proszkiem do pieczenia i zmiksowałam. Jabłka obrałam ze skórki starłam na tarce na wiórka i dodałam do ciasta wymieszałam. Smażyłam na oleju z obu stron przewracając. Podawałam z konfiturą malinową do maczania racuchów
Racuchy z jabłkami i konfiturą malinową
Smażyłam na patelni od naleśników znakomita do pieczenia racuchów
Racuchy z jabłkami i konfiturą malinową
Jabłka starłam na tarce na wiórka i dodałam do ciasta