Sposób przygotowania:
Racuchy z jabłkiem 4
Do miski wbić jajka, roztrzepać. Dodać mleko dokładnie roztrzepać. Dodać pozostałe składniki wymieszać. Jabłka obrać, pokroić w plasterki. Na patelni rozgrzać olej. Łyżką nabieramy ciasto i kładziemy na olej. Na każdym placku kładziemy 2-3 plasterki jabłka. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor z każdej strony. Usmażone racuchy kładziemy na papierowym ręczniku, by pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Podajemy jeszcze ciepłe, najlepiej oprószone cukrem pudrem. Smacznego!
![Racuchy z jabłkiem 4 Racuchy z jabłkiem 4](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/racuchy-z-jablkiem-4-200889.jpg)
![Racuchy z jabłkiem 4 Racuchy z jabłkiem 4](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/racuchy-z-jablkiem-4-200890.jpg)
![Racuchy z jabłkiem 4 Racuchy z jabłkiem 4](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/racuchy-z-jablkiem-4-200891.jpg)
![Racuchy z jabłkiem 4 Racuchy z jabłkiem 4](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/racuchy-z-jablkiem-4-200892.jpg)