e-jola1

e-jola1

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 71]

Racuchy z jabłkiem 4

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Lekkie, puszyste placuszki, nadziane smakowitym jabłkiem

Racuchy z jabłkiem 4 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Racuchy z jabłkiem 4

 

 

Sposób przygotowania:

Racuchy z jabłkiem 4
Do miski wbić jajka, roztrzepać. Dodać mleko dokładnie roztrzepać. Dodać pozostałe składniki wymieszać. Jabłka obrać, pokroić w plasterki. Na patelni rozgrzać olej. Łyżką nabieramy ciasto i kładziemy na olej. Na każdym placku kładziemy 2-3 plasterki jabłka. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor z każdej strony. Usmażone racuchy kładziemy na papierowym ręczniku, by pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Podajemy jeszcze ciepłe, najlepiej oprószone cukrem pudrem. Smacznego!
Racuchy z jabłkiem 4
Do miski wbić jajka, roztrzepać. Dodać mleko dokładnie roztrzepać
Racuchy z jabłkiem 4
Ciasto ma mieć konsystencję gęstej śmietany
Racuchy z jabłkiem 4
Na każdym placku kładziemy 2-3 plasterki jabłka
Racuchy z jabłkiem 4
Usmażone racuchy kładziemy na papierowym ręczniku, by pozbyć się nadmiaru tłuszczu