Racuchy z kukurydzą.

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybkie, łatwe na każdą kieszeń.

Racuchy z kukurydzą.

Składniki:

Racuchy z kukurydzą.

 

  • kukurydza konserwowa 1 puszka
  • jajko 4 szt.
  • mąka pszenna tortowa 4 łyżka
  • proszek do pieczenia 1/2 łyżeczka
  • olej 1 szt.

 

Sposób przygotowania:

Racuchy z kukurydzą.
Kukurydzę dobrze osącz z zalewy, a następnie utrzyj z żółtkami w blenderze. Białka ubij na sztywną pianę, dodaj kukurydzę i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Delikatnie wymieszaj masę, kładź łyżką porcje ciasta na gorący olej, formuj placuszki i smaż je z obu stron na rumiany kolor.

Tagi:

jajko jajka