SUPERPRZEPIS

Racuchy z malinami

         
ocena: 5/5 głosów: 3
Racuchy z malinami Więcej zdjęć (5)

uwielbiamy w rodzinie racuchy,

Składniki:

Racuchy z malinami

 

  • 500 ml mleka
  • 1,5 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 4 jajka
  • 2 łyżki cukru
  • sól
  • 3,5 szklanki mąki
  • 30 dag malin
  • cukier puder do posypania

Sposób przygotowania:

Racuchy z malinami
Wbić jajka do garnka. Następnie dodać do nich sodę, sól i cukier. Soli szczyptę. Wszystko dokładnie ze sobą wymieszać mikserem. Następnie dodać mąkę. Wymieszać. Ciasto powinno być dość gęste. Jeśli nadal jest lejące należy dodać jeszcze trochę mąki. Następnie dodajemy maliny. Maliny powinniśmy wmieszać łyżką by się nie rozwaliły. Tak przygotowane ciasto odrobinami dajemy na patelnię i smażymy na oleju. Posypać cukrem pudrem.
Racuchy z malinami
Wszystkie składniki na ciasto zostały wyrobione w misce.
Racuchy z malinami
Do miski z ciastem wkłądamy maliny i mieszamy łyżką.
Racuchy z malinami
Ciasto wylewamy na patelnię. Smażymy na niej racuchy.
Racuchy z malinami
Gdy jedna strona się usmaży obracamy i smażymy drugą stronę. Gotowe posypać cukrem pudrem.

Tagi:

jajko jajka