bernika

bernika

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 817]

Racuchy z rabarbarem

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Racuszki.. tym razem z rabarbarem

Racuchy z rabarbarem

Składniki:

Racuchy z rabarbarem

 

  • 2 łodygi rabarbaru
  • 1 szklanka mleka
  • troche olejku waniliowego
  • 3 lyzki cukru
  • 1 łyzeczka cukru waniliowego
  • szczypta soli
  • 1 i 1/2 szklanki mąki
  • 2 jajka
  • cukier puder do posypania
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Racuchy z rabarbarem
Wymieszac make, cukier, sol, dodac mleko, lekko i olejek. Dobrze wymieszac na gladka mase i zostawic aby odpoczelo, przynajmniej 30 minut.

Rabarbar umyć, obrać pokroić na plasterki. Zasypałam łyżka cukru pudru zeby osłodzic to warzywo. Do ciasta dodać rabarbar. Wykładac łyżka na rozgrzany tłuszcz. Smażyć, aż staną się złote z obu stron. Podawać posypane cukrem pudrem.

Tagi:

jajko jajka