Sposób przygotowania:
Racuchy z truskawkami
Żółtka zmieszać ze śmietaną lub jogurtem , proszkiem do pieczenia, aromatem waniliowym , mąką , szczyptą soli . Dodać ubitą z cukrem pianę z białek . Wymieszać. Włożyć umyte i odsączone truskawki ( ok. 15 dag odłożyć do posypania racuchów ). Delikatnie zamieszać. Na patelni rozgrzać mocno olej. Kłaść łyżką porcje ciasta i smażyć na rumiano z obu stron . Podawać z bitą śmietaną , posypane cukrem i malinami . Owoce dodawać do ciasta w ostatnim momencie bo puszczą sok i ciasto się rozrzedzi. Podawać na świeżo , bo jak polezą to zmiękną .
luna
Natala1210
Jojo
bogda46
Babciagramolka
Wiesz , ze nie wiem - nie próbowałam - ale boje się , że mogą puścić za dużo soku .Jak byś próbowała to daj znać co wyszło. Ja bym proponowała spróbować zrobic kilka a jak b ęda za miękkie to do reszty ciasta dodac np jabłka a rozmrożone truskawki zjeść na deser .
Zainspirowałaś mnie - muszę sprawdzić jak to będzie z mrożonymi.
agnesic
jovi
Babciagramolka
Błąd - miało być albo jogurtem - zamiennie dla śmietany ) juz poprawiam