Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Racuszki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Szybkie placuszki na śniadanie , gdy zostaną nam niewykorzystane białka

Racuszki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Racuszki

 

  • 4 białka
  • 2 łyżki mąki
  • cukier do smaku
  • dżem
  • olej

 

Sposób przygotowania:

Racuszki
Białka ubić na sztywną pianę dodać cukier do smaku. Następnie do ubitych białek dodać dwie łyżki mąki i wymieszać łyżką. Na patelni rozgrzać olej łyżką nakładać masę, spłaszczać i smażyć na złoty kolor z obu stron. Puszyste placuszki można podawać same , z cukrem pudrem , dżemem lub syropem.
Racuszki
Białka ubić na sztywna pianę następnie dodać cukier
Racuszki
Do ubitych białek dodać mąkę i wymieszać
Racuszki
Na rozgrzany olej kłaść łyżką porcje masy
Racuszki
Placuszki lekko spłaszczyć i smażyć z obu stron na złoty kolor