oliwkowa

oliwkowa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 321]

Racuszki śmietanowe wg oliwkowa

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Podawać gorące polane śmietaną.

Racuszki śmietanowe wg oliwkowa

Składniki:

Racuszki śmietanowe wg oliwkowa

 

Sposób przygotowania:

Racuszki śmietanowe wg oliwkowa
Jajka umyć, oddzielić żółtka od białek. Żółtka ubić z cukrem, dodać otartą skórkę z wyparzonej cytryny, śmietanę i przesianą mąkę. Wymieszać, dodając stopniowo tyle mleka, aby ciasto miało gęstość śmietany. Wymieszać z pianą z białek. Kłaść łyżką racuszki na rozgrzany tłuszcz i smażyć z dwóch stron.

Tagi:

jajko jajka