misia53

misia53

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 345]

Racuszki twarogowe

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Lasuchom z pewnością bedą smakowaly.

Racuszki twarogowe

Składniki:

Racuszki twarogowe

 

  • 10 dkg twarogu
  • 1/4 szklanki mleka
  • 1 jajko
  • 1/2 szklanki mąki
  • 1 łyzeczka cukru waniliowego
  • 3 lyżeczki cukru
  • szczypta soli
  • cukier puder
  • konfitura lub sos lub bita smietanka
  • proszek do pieczenia na czubek łyżeczki

Sposób przygotowania:

Racuszki twarogowe
Jajko rozbić, białko ubić ze szczyptą soli na pianę. Zółtko zmiksować z serem , mlekiem , cukrem .Mąkę przesiać , dodać proszek do pieczenia i wsypać do zmiksowanej masy, wymieszać . Na końcu dodać ubitą pianę z białka . smazyć na tłuszczu niewielkie placuszki , osączyć na papierowym ręczniku. Podawać z konfiturą lub posypane cukrem pudrem lub bitą śmietanką i sosem czekoladowym.

Tagi:

jajko sosy jajka