jagienka

jagienka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 917]

Racuszki z bananami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

doskonałe racuszki na podwieczorek

Racuszki z bananami

Składniki:

Racuszki z bananami

 

  • 2 jajka
  • 3 łyżki cukru
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3/4 szklanki mąki
  • 4 roztarte dojrzałe banany
  • 2 szklanki oleju
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 3 łyżki cukru

Sposób przygotowania:

Racuszki z bananami
Ubić jajka. przesiać razem 3 łyżki cukru, proszek do pieczenia i mąkę.
Dodać jajka i banany, dokładnie wymieszać.
Rozgrzać olej do 180 stop. C. wykładać ciasto łyżką na olej.
Smażyć, aż racuszki się przyrumienią.
Zmieszać 3 łyżki cukru z cynamonem, posypać nim gotowe racuszki.

Tagi:

jajko jajka