Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Racuszki z jabłkami na bazie jogurtu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Szybkie, smaczne i proste w wykonaniu racuszki z jabłkami na bazie jogurtu naturalnego i serka homogenizowanego - sama słodycz :)

Racuszki z jabłkami na bazie jogurtu Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Racuszki z jabłkami na bazie jogurtu

 

  • 250 ml jogurtu naturalnego
  • 1 serek homogenizowany naturalny lub waniliowy
  • 2 jajka
  • 2 jabłka
  • 1 szklanka skrobi kukurydzianej
  • 4 łyżki zmielonych otrąb owsianych
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 5 tabletek słodziku (rozgnieść)
  • oliwa do natłuszczenia patelni do smażenia

Sposób przygotowania:

Racuszki z jabłkami na bazie jogurtu
Jabłka obieramy i ścieramy na tarce na dużych oczkach. Do miski wbijamy jajka i miksujemy razem ze słodzikiem i proszkiem do pieczenia około 1 minuty, dodajemy jogurt naturalny i serek homogenizowany, wszystko ponownie miksujemy, kiedy masa będzie gładka dodajemy skrobie kukurydzianą i otręby - powstanie gładkie ciasto do którego dodajemy starte jabłka. patelnie smarujemy oliwą i rozgrzewamy, za pomocą łyżki nakładamy ciasto i formujemy niewielkie racuszki, pieczemy z dwóch stron. Podajemy z konfiturami. Smacznego :)
Racuszki z jabłkami na bazie jogurtu
Składniki niezbędne do przygotowania racuszków z jabłkami
Racuszki z jabłkami na bazie jogurtu
Jajka ubijamy z proszkiem do pieczenia i słodzikiem
Racuszki z jabłkami na bazie jogurtu
Jajka ubijamy z proszkiem do pieczenia i słodzikiem
Racuszki z jabłkami na bazie jogurtu
.. następnie dodajemy otręby i skrobie kukurydzianą i miksujemy do uzyskania jednolitej masy... wówczas dodajemy starte jabłka i wszystko starannie mieszmay...