Sposób przygotowania:
Racuszki z tartymi jabłkami
Do miski wlać kefir, dodać jajko, cukier, cukier waniliowy, proszek do pieczenia i mąkę. Wszystko razem wymieszać łyżką lub krótko zmiksować.
Jedno jabłko zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać do ciasta, jeszcze raz wymieszać łyżką.
Pozostałe 2 jabłka obrać, pokroić na ćwiartki, a każdą z nich podzielić jeszcze na 3 plasterki.
Na patelni rozgrzać olej, kłaść po jednej łyżce ciasta formując na owalny kształt. Zaraz wcisnąć w środek kawałek jabłka.
Smażyć z obu stron na niewielkim palniku.
Jedno jabłko zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać do ciasta, jeszcze raz wymieszać łyżką.
Pozostałe 2 jabłka obrać, pokroić na ćwiartki, a każdą z nich podzielić jeszcze na 3 plasterki.
Na patelni rozgrzać olej, kłaść po jednej łyżce ciasta formując na owalny kształt. Zaraz wcisnąć w środek kawałek jabłka.
Smażyć z obu stron na niewielkim palniku.
ciasteczka
skuter5
lukrowanepierniczki
lukrowanepierniczki