Sposób przygotowania:
Kakaowe racuchy z jabłkami
Do miski kruszymy drożdże i posypujemy je cukrem, zalewamy letnim mlekiem i lekko mieszamy. Wierzch oprószamy mąką i przykrywamy miskę ściereczką, zostawiamy w ciepłym miejscu na 10 minut. Po tym czasie do wyrośniętych drożdży dodajemy mąkę i kakao.
Ciasto racuchowe dokładnie miksujemy i zostawiamy jeszcze na kolejne 10 minut.W tym czasie obieramy jabłka, wykrawamy gniazda nasienne i kroimy je w plastry. Dorzucamy do ciasta i dokładnie mieszamy łyżką. Na patelni rozgrzewamy olej.
Łyżką wkładamy porcje ciasta i smażymy racuchy z obu stron.Lekko przestygnięte posypujemy cukrem pudrem i podajemy z mlekiem do picia.
Ciasto racuchowe dokładnie miksujemy i zostawiamy jeszcze na kolejne 10 minut.W tym czasie obieramy jabłka, wykrawamy gniazda nasienne i kroimy je w plastry. Dorzucamy do ciasta i dokładnie mieszamy łyżką. Na patelni rozgrzewamy olej.
Łyżką wkładamy porcje ciasta i smażymy racuchy z obu stron.Lekko przestygnięte posypujemy cukrem pudrem i podajemy z mlekiem do picia.