Di bloguje

Di bloguje

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1440]

Roladki jajeczne/omletowe z sałatką

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
  • KALORIE: 140
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Są świetną propozycją na śniadanie, kolację, lekki obiad czy pyszną przekąskę. Można je również zabrać do szkoły lub pracy, a ładnie podane zachwycą gości na domowej imprezie. Ich wypełnienie zależy od waszej kreatywności.

Roladki jajeczne/omletowe z sałatką

Składniki:

Roladki jajeczne/omletowe z sałatką

3 sztuki - placki o średnicy 20 cm:

Dodatkowo u mnie:

  • 1 opakowanie/125g sałatki z ciecierzycą i łososiem wędzonym

Ponadto:

  • masło do natłuszczenia patelni

Sposób przygotowania:

Roladki jajeczne/omletowe z sałatką
Jajka dokładnie ubić oraz doprawić solą z pieprzem.

Rozgrzaną patelnię posmarować masłem i z masy jajecznej należy usmażyć placki.

(Są delikatnie i warto uważać podczas ich przewracania, dlatego wygodniej je smażyć na mniejszej patelni.)

Placki porządnie posmarować sałatką i następnie powoli zwinąć w ruloniki.