izabelka

izabelka

Kuchcik
[Przepisów: 4]

Rafaello

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Nalepsze są zwykle krakersy bez żadnych dodatków.

Rafaello

Składniki:

Rafaello

 

  • 2 duże paczki krakersów
  • 1 litr mleka
  • 3 łyżki mąki
  • 3 łyzki mąki ziemniaczanej
  • duży cukier waniliowy
  • 1 szklanka cukru
  • 2 żółtka
  • 20 dag wiórków kokosowych
  • kostka masła roślinnego

Sposób przygotowania:

Rafaello
Ugotować budyn z 1 litra mleka. Odlać pół szklanki zimnego mleka i rozrobić w nim mąkę zwykłą, ziemniaczaną i dwa żółtka. Do mleka dodać cukier i cukier waniliowy.Jak mleko zagotuje sie dodajemy rozrobiona mąkę i wszystko jeszcze chwilę gotujemy ciągle mieszając. Po wystudzeniu miksujemy mase z masłem i dodajemy wiórki kokosowe. Wszystko dokładnie mieszamy. Na dużej brytfannie układamy na dnie krakersy na to dajemy masę budyniową, następnie znów krakersy i znów masę budyniową i jeszcze jedną taka warstwę, Wierzch można udekorować kolorową posypką. Wstawiamy ciasto do lodówki żeby masa zastygła. Życzę smacznego!

Tagi:

rozrobić