Raita słodko-kwaśna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Doskonałe uzupełnienie każdej hinduskiej potrawy, świetnie sprawdza się również jako sos do pieczonych mięs nadając im nowy smak

Raita słodko-kwaśna

Składniki:

Raita słodko-kwaśna

 

  • 3/4 opakowania dużego jogurtu naturalnego
  • ząbek czosnku, przeciśnięty przez praskę
  • 2 łyżki miodu
  • 2 łyżki sosu miętowego
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka cukru kryształ
  • 1 zielone chilli, pocięte na małe kawałeczki
  • 1 łyżka świeżej kolendry, poszatkowanej

Sposób przygotowania:

Raita słodko-kwaśna
Wszystkie składniki wkładamy do dużej miski i mieszamy. Smacznego!

Tagi:

sosy