kwiatkibratki

kwiatkibratki

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 922]

Renety na maślano

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Renety na maślano, renety na maślano, renety na maślano

Renety na maślano

Składniki:

Renety na maślano

 

  • 5 dużych renet
  • 10 dag masła
  • 10 dag cukru
  • szczypta soli

Sposób przygotowania:

Renety na maślano
Renety obrać, pokroić na ósemki, usunąć gniazda nasienne. Wymieszać z połową cukru. 5 dag masła rozgrzać na patelni. Wsypać pozostały cukier i szczyptę soli. Wsypać jabłka. Zarumienić. Przykryć. Dusić na małym ogniu jeszcze kwadrans. Przełożyć jabłka na talerz. Na patelnię dodać pozostałe masło. Stopić. Sosem polać jabłka.