Polpal

Polpal

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 153]

Riz b-Haleeb - Libański Budyń Ryżowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Prosty, łatwy i wyjątkowo smaczny libański budyń ryżowy.

Riz b-Haleeb - Libański Budyń Ryżowy

Składniki:

Riz b-Haleeb - Libański Budyń Ryżowy

 

  • 3/4 szklanki ryżu
  • 1 szklanka cukru
  • 2 szklanki mleka pełnotłustego
  • 2 łyżki wanilii
  • marmolada pomarańczowa lub dżem morelowy (opcjonalnie)

Sposób przygotowania:

Riz b-Haleeb - Libański Budyń Ryżowy
1. Ugotować ryż według instrukcji na opakowaniu. 2. Gdy ryż jest ugotowany, dodać cukier i mleko, wymieszać dobrze i gotować 3 do 4 minut dłużej, 3. Zdjąć z ognia, dodać wanilię i wymieszać. 4. Schłodzić w lodówce, podać z łyżką marmolady pomarańczowej, z dżemem morelowym na zdjęciu.

Tagi:

ryż