miraga_

miraga_

Kucharz
[Przepisów: 7]

Rogaliczki maślane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Przepis na małe co nieco z masła z pyszną różaną marmoladą.

Rogaliczki maślane

Składniki:

Rogaliczki maślane

 

  • 125 gr miękkiego masła
  • 1,5 szklanki mąki
  • 1 serek homogenizowany (150 gr)
  • cukier waniliowy
  • marmolada różana.

 

Sposób przygotowania:

Rogaliczki maślane
Suche składniki siekamy z masłem i zagniatamy w kulę. Zawijamy ją w folię spożywczą i wkładamy na przynajmniej 2 godziny do lodówki. Dalej ciasto wałkujemy, aby otrzymać grubość około 0,5 cm. Wycinamy kółka o średnicy 6 cm. Na środku umieszczamy marmoladę, składamy na pół i lepimy podobnie jak pierogi. Układamy rogaliki na blasze wyścielonej papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzać najpierw do 200 st. C. (górna i dolna grzałka) Pieczemy około 20 minut.