Sposób przygotowania:
Rogaliki drożdżowe z czekoladą
Mąkę przesiewamy. Mleko lekko podgrzewamy. Do mleka wkruszamy drożdże. Dodajemy do mąki razem z cukrem, jajkami i olejem. Dokładnie wyrabiamy. Odstawiamy w ciepłe miejsce, aby wyrosło, ok. 40 minut.
Wyrośnięte ciasto dzielimy na cztery części. Każdą z nich podsypując mąką wałkujemy w kółko. Kroimy w trójkąty. Na każdy z nich dajemy kostkę czekolady i zwijamy w rogalik.
Układamy na wysmarowanej blaszce i pieczemy w nagrzanym piekarniku 200 stopni ok. 15- 20 minut, aby rogaliki były rumiane.
Zimne posypujemy cukrem pudrem.
Wyrośnięte ciasto dzielimy na cztery części. Każdą z nich podsypując mąką wałkujemy w kółko. Kroimy w trójkąty. Na każdy z nich dajemy kostkę czekolady i zwijamy w rogalik.
Układamy na wysmarowanej blaszce i pieczemy w nagrzanym piekarniku 200 stopni ok. 15- 20 minut, aby rogaliki były rumiane.
Zimne posypujemy cukrem pudrem.