Katarzyna J.

Katarzyna J.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1209]

Krucho- drożdżowe rogaliki z czekoladą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 12

Krucho- drożdżowe rogaliki z czekoladą- pyszny deser dla całej rodziny. Każdemu będą smakować. Polecam!!!

Krucho- drożdżowe rogaliki z czekoladą

Składniki:

Krucho- drożdżowe rogaliki z czekoladą

 

  • 2 szklanki mąki,
  • 150g margaryny,
  • 3 żółtka,
  • 1 jajko,
  • 1 płaska łyżka cukru,
  • 2 łyżki śmietany 18%,
  • 20g drożdży,
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 1,5 tabliczki mlecznej czekolady,
  • cukier puder do posypania.

Sposób przygotowania:

Krucho- drożdżowe rogaliki z czekoladą
1. Mąkę przesiewam na stolnicę. Łączę z margaryną. Dodaję pokruszone drożdże, żółtka, jajko, cukier, śmietanę oraz proszek do pieczenia. Zagniatam ciasto.

2. Przygotowane ciasto rozwałkowuję na grubość 4mm. Ciasto kroję na trójkąty. Na każdy kawałek ciasta kładę 2 kostki czekolady. Ciasto zwijam w rogaliki.

3. Rogaliki układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piekę około 25 minut w temperaturze 170 stopni. Po upieczeniu oprószam je cukrem pudrem.