Sposób przygotowania:
Krucho- drożdżowe rogaliki z czekoladą
1. Mąkę przesiewam na stolnicę. Łączę z margaryną. Dodaję pokruszone drożdże, żółtka, jajko, cukier, śmietanę oraz proszek do pieczenia. Zagniatam ciasto.
2. Przygotowane ciasto rozwałkowuję na grubość 4mm. Ciasto kroję na trójkąty. Na każdy kawałek ciasta kładę 2 kostki czekolady. Ciasto zwijam w rogaliki.
3. Rogaliki układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piekę około 25 minut w temperaturze 170 stopni. Po upieczeniu oprószam je cukrem pudrem.
2. Przygotowane ciasto rozwałkowuję na grubość 4mm. Ciasto kroję na trójkąty. Na każdy kawałek ciasta kładę 2 kostki czekolady. Ciasto zwijam w rogaliki.
3. Rogaliki układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piekę około 25 minut w temperaturze 170 stopni. Po upieczeniu oprószam je cukrem pudrem.