Sposób przygotowania:
Rogaliki z czekoladą
W ciepłym mleku rozpuszczamy drożdże wraz z łyżką mąki i cukru. Odstawiamy na chwilkę. Mąkę mieszamy z pozostałymi składnikami i drożdżami. Zagniatamy ciasto. Odstawiamy na ok 2 godziny.
Czekoladę rozpuszczamy. Ciasto dzielimy na kawałki. Wałkujemy kółka i kroimy na trójkąty. Smarujemy czekoladą i zwijamy. Wykładamy na blaszkę wysmarowaną masłem i posypaną mąką. Smarujemy mlekiem. Pieczemy ok 40 minut ok 180 stopniach.
Smacznego.
Czekoladę rozpuszczamy. Ciasto dzielimy na kawałki. Wałkujemy kółka i kroimy na trójkąty. Smarujemy czekoladą i zwijamy. Wykładamy na blaszkę wysmarowaną masłem i posypaną mąką. Smarujemy mlekiem. Pieczemy ok 40 minut ok 180 stopniach.
Smacznego.